Училище за родители-Варна във facebook
За майки За татковци Курсове За студенти Статии Екип
За баби

най-големия човешки орган - кожата SEBAMED

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ОРГАН!!! К-О-Ж-А-Т-А!

Рядко мислим за НЕЯ като за анатомичен орган. Може би защото ни обвива и я носим неусетно върху тялото си. Тя ни пази от топлина и студ, от механични наранявания, диша заедно с нас. Издава възрастта ни и начинът ни живот. Мислим за нея с естетически категории: „красива”, „млада”, „повяхнала”....... Затова има хиляди рецепти за красива и здрава кожа.

А ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ НАШАТА КОЖА Е КИСЕЛА?
Повърхността й има рН, което варира от 4 до 6. От друга страна, вътрешната среда на тялото поддържа почти неутрално рН – между 7.35 и 7.46.

Промяната в рН на кожата от над 2 единици за кратко време е драматично събитие за биологията. Кожното рН изглежда е свързано с расата и генетичния фон. Кожата на хората от бялата раса е по-кисела от тази на другите раси. Жените не сме „по-малко кисели” от мъжете. рН на кожната повърхност остава едно и също от детството до около 80 годишна възраст, след което малко се повишава, но варира на различните места по тялото ни.

Там където има по-висока влажност - подмишници, ингвинални гънки и междупръстията – има по-високо рН.

Патологичните бактерии се развиват само върху кожа с нарушена водно-липидна мантия, на която рН е различно от 5,5.

Как стоят нещата при новородените?
Бебетата нямат изграден защитен киселинен слой. Техните мастни и потни жлези не функционират. Кожната им повърхност има рН 7. Постепенно с първите седмици от живота, кожата започва да функционира като орган, отделят се продукти на метаболизма и от рН 7 то спада до рН 5,5.

През цялото детство тази защитна киселинна обвивка остава изключително нестабилна. Бебетата имат нужда само от почистване и овлажняване, поради ограниченото си движение, и обикновено това са остатъци от храна по лицето и ръцете или фекалии в областта на памперса.

Повечето измивни и козметични средства са с рН > 9. Някои от тях са с рН = 7 (неутрално). Но не забравяйте, че здравата кожа има леко кисела реакция със стойност на рН между 5 и 6, средно рН 5,5.

За да се поддържа кожата здрава, измивните и козметични средства трябва да са именно с рН 5,5. Това е причината, поради която в Германия се създава цяла серия грижа за бебешката кожа от първия ден, с леко кисела реакция със стойност на рН 5,5.

Това са продуктите на Sebamed!
Над 40 годишния опит в създаването на медицинска козметика, доведе до постигането на позиция №1 в Германия и отличието „Super Brand Germany 2005”. Над 150 клинични изследвания и над 2000 публикации, подкрепят ползите от употребата на продуктите Себамед.

Sebamed - медицинска козметика

Основната цел на медицинска козметика Sebamed е да замени липсата на защитен киселинен слой в първите месеци от живота и да подпомогне неговото изграждане.

Всички продукти от серията Baby Sebamed съдържат бизаболол (екстракт от лайка с нулев потенциал за алергизиране), витамин Е, пантенол (про-витамин В5), овлажнители и естествени липиди.

Себамед предлага специфични решения за поддържане на кожата здрава при различните типове кожа, както и за предпазване от някои чести кожни проблеми. Такива специално разработени продукти са: за суха кожа с фитостероли, за нежната бебешка и детска кожа, за проблемната кожа на тинейджърите, за чувствителна и стресирана кожа, за нормална кожа и за нежно и безопасно биологично дезодориране.

Себамед има и специално формулирана серия против остаряване (anti-aging) с Q10, слънцезащитна серия за бебета, деца и възрастни, както и серия шампоани и балсами за различните типове коса. Продуктите са с естествената киселинност на здравата кожа - pH 5.5, което съхранява естествената защита на кожата и запазва биологичната и бариерна функция.

Специално за интимната хигиена на жената са разработени два вида интимни душ гела без сапун: единият е с pH 3.8 и е специално формулиран за специфичния микрофлорен баланс на жената в детеродна възраст.
Другият интимен душ гел е с pH 6.8 и е изключително подходящ при жени с хормонални промени, особено при напредване на възрастта и настъпване на менопауза.

Зад Sebamed стои немското качество и една 40 годишна фармацевтична история!

За повече информация: http://sebamed.bg/

Четете още: > ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ книгата "ДА ЖИВЕЯТ БАБИТЕ" на Несия Ланиадо и Джанфилипо Пиетра > кликнете тук

.Вижте пълния списък със статии в сайта>> кликнете тукУчилище за родители